Thursday, 15 September 2016

W - Two Worlds (2016)

Denumire: W - Două lumi, Deobeuryu
An apariție: 2016
Număr episoade: 16 + episodul 17 BTS
Roluri principale: Lee Jong-suk, Han Hyo Joo
Nota mea: 9/10
 
Seul, 2016. Oh Yeon-joo (Han Hyo Joo) este o tânără rezidentă la secția de chirurgie cardiacă. Într-o zi, tatăl său, Oh Sung-moo, autorul unui webtoon de succes, W, dispare misterios. În aceeași zi, apare ultimul capitol al webtoon-ului, unde eroul principal, Kang Cheol (Lee Jong-suk), moare. Yeon-joo este contactată de către Park Soo-bong, angajatul tatălui său. Tânăra ajunge în studioul de creație unde nu găsește nimic ce i-ar putea elucida misterul dispariției tatălui. În schimb, găsește imaginea lui Saturn devorându-și propriul fiu, pe spatele acesteia fiind inscripționate următoarele: Prefer să devorez decât să fiu devorat. În aceeași clipă, Yeon-joo este trasă de către cineva de partea cealaltă a ecranului...
W este un webtoon - sau benzi desenate sud-coreene - în care se relatează despre viața plină de greutăți ale personajului principal, Kang Cheol: un tânăr înalt, frumos, deștept, cu un spirit al dreptății puternic dezvoltat, fost campion olimpic la proba de tir sportiv. La scurt timp după ce acesta câștigă medalia de aur de la Jocurile Olimpice din 2004, familia sa este împușcată în propria casă, iar tânărul este principalul suspect. După numeroase procese și luni de stat după gratii, Kang Cheol este declarat nevinovat din lipsă de probe și în șase ani de la incident, acesta conduce o corporație, este un bărbat de afaceri de succes și fondatorul emisiunii W - unde sunt discutate cazuri de crime nerezolvate, mediatizarea acestora ducând la implicarea publicului și la prinderea inculpaților. Astfel, Kang Cheol este văzut drept un erou de către oameni, dar există și cineva căruia nu-i convine această faimă... În ultimul capitol al webtoon-ului, Kang Cheol este împușcat mortal pe acoperișul unui hotel de către un individ despre care se presupune că ar fi aceeași persoană care i-a ucis familia, eveniment ce duce la nedumerirea, îngrijorarea și chiar la căteva proteste din partea fanilor webtoon-ului W.
Yeon-joo se trezește pe acoperișul unui hotel. Lângă ea, un bărbat care pare cunoscut e grav rănit și într-o baltă de sânge. Tânăra îi oferă primul ajutor și apoi vede, într-un colț, cum scrie ”va urma”... Yeon-joo se trezește din nou în biroul tatălui său și descoperă, cu stupoare, că nu a visat; pe internet a apărut un episod nou din W în care se întâmplă tot ceea ce a văzut ea. Yeon-joo a devenit un personaj în webtoon-ul tatălui său, dar cum este posibil ca ea să fi fost cea care l-a salvat pe Kang Cheol?
Serialul mi s-a părut unul foarte misterios și interesant. Călătoria între două lumi, posibilă doar în anumite circumstanțe, diferența de timp, întâlnirea unor personaje și realizarea că evenimentele pot fi, mai mult sau mai puțin, controlate, dar și căutarea unor răspunsuri la întrebări existențiale țin în suspans. Personajele principale, Kang Cheol și Yeon-joo, relația cu cei din jur, căutarea adevărului și dinamica dintre aceste două personaje fac din W un serial ușor de urmărit, fără momente de stagnare și plictiseală. Episoadele sunt bine realizate, astfel încât acțiunea nu se oprește niciodată, decorul este bogat, intervenția altor personaje este benefică iar dezlegarea misterului complexă. Mi-a plăcut și ideea de webtoon, mai exact, repretarea evenimentelor pe hârtie - e interesant să vezi personajele desenate.
Nu m-am mai uitat de foarte multă vreme la un serial coreean, dar acesta a fost o adevărată călătorie: mi-a captat atenția, nu am avut momente de plictiseală, acținuea a fost dinamică iar jocul actorilor la înălțime. Pe Lee Jong-suk l-am mai urmărit în serialul I can hear your voice (2013) și acolo mi-a plăcut mult rolul său. l-am mai văzut și în serialul Pinocchio (2015), unde însă nu m-a fascinat - nu știu exact dacă rolul sau povestea în sine. Pe Han Hyo Joo am descoperit-o în acest serial și mi se pare că a jucat bine rolul - e posibil să caut un alt serial cu ea. 
 Dacă vă doriți un serial drăguț, romantic, dar și misterios și cu scene mai dure, cel de față este o idee bună :)

No comments:

Post a Comment