Tuesday 7 March 2017

Love Rain (2012)

Denumire: Love Rain/Ploaia iubirii
An apariție: 2012
Număr episoade: 20
Roluri principale: Jang Keun-Suk, Yoona, Kim Shi-Hoo, Son Eun-Seo, Jung Jin-Young, Lee Mi-Sook, Yoo Hye-Ri.
Nota mea: 9/10.
 
1970. In-Ha (Jang Keun-Suk) este student la arte. El și prietenii săi, Chang-Mo (Seo In-Guk) și Dong-Wook (Kim Shi-Hoo) sunt foarte populari cu fetele, fiind cunoscuți în campus și ca ”băieții cu chitara”.  Într-o clipă, destinul lui In-Ha ia o întorsătură: în fața lui trece Yoon-Hee (Yoona), o tânără misterioasă. În trei secunde, In-Ha realizează că s-a îndrăgostit. În urma unor evenimente, tânărul ajunge să fie în posesia jurnalului intim al necunoscutei, de unde află că filmul ei preferat este ”Love Story”. Într-o zi ploioasă, când In-Ha se oferă să o conducă pe Yoon-Hee acasă, o și invită la cinema să vizioneze împreună filmul. 
2012. Într-un tren spre Hokkaido, fotograful Joon (Jang Keun-Suk) și studenta Ha-Na (Yoona) dau unul peste celălalt și dintr-o neatenție telefonul tinerei ajunge în buzunarul lui Joon. Niciunul nu observă acest fapt și fiecare coboară la stația sa. Odată ce observă dispariția telefonului, Ha-Na decide să-l găsească pe fotograf, urmând agenda acestuia.
Ce legătură au cele două timpuri, trecutul cu prezentul? Ce legătură au cele patru personaje?
Love Rain este un serial interesant și captivant din mai multe motive: faptul că începe în trecut, o bună parte din episoade rotindu-se în jurul unor studenți din Coreea de Sud al anilor 70, în plină mișcare de protest împotriva guvernului corupt. Acțiunea se întrerupe în cel mai nepotrivit moment lăsând o groază de întrebări. Următorul episod începe cu prezentul, unde vedem lumea modernă și o Coree calmă, dar unde oamenii au rămas la fel: tineri și bătrâni, îndrăgostiți și nu, triști și melancolici, veseli și optimiști.


 
Au trecut patruzeci de ani, ani în care In-Ha a devenit pictor renumit; între timp s-a căsătorit cu o colegă de facultate, de care a și divorțat, dar care i-a dăruit un fiu - pe Joon. Despre Yoon-Hee nu se mai știe nimic de când a dispărut subit, în schimb apare o tânără ce-i seamănă foarte mult - Ha-Na. Soarta a decis că o iubire ce nu a avut loc nu are voie să rămână în aer; soarta, atotputernică și deseori neînțeleasă, a decis ca o iubire să se repete, fără a omite tragismul ce a pecetluit anul 1970 pentru mai mulți oameni.



Ce mi-a plăcut în acest serial a fost atmosfera: ba am fost aruncată într-un trecut melancolic, unde am văzut cum se înfiripă un sentiment nou și firav, gata-gata să dispară la prima atingere; ba am ajuns în prezent, unde totul se petrece într-un tempou alert, unde același sentiment nu mai stă pe gânduri dacă să înflorească sau nu, ci își desface direct aripile, fără a gândi pasul următor. A fost destul de interesantă poziția a mai multor personaje, dar și triunghiurile amoroase (care și ele, datorită sorții, s-au repetat aproape în același format). Pentru mine, plonjarea din trecut în viitor, nașterea unui sentiment sau renașterea altuia a fost o experiență frumoasă. Am stat cu sufletul la gură tot serialul, am devorat scene și replici. Mi-a plăcut și felul în care a fost filmat: cu multă lumină, dar și ploaie care aducea pentru cineva ușurare, pentru cineva tirstețe, dar pentru cei mai mulți amintiri.
Love Rain este un serial frumos, melancolic, cu un final deschis, plin de optimism, și acela într-o formă melancolică. Vi-l recomand cu drag.

No comments:

Post a Comment