Saturday 15 October 2016

Cinderella and Four Knights (2016)

Denumire: Cinderella and Four Knights/Cenușăreasa și cei patru prinți
An apariție: 2016
Număr episoade: 16
Roluri principale: Jung Il-Woo, Park So-Dam, Ahn Jae-Hyeon, Lee Jung-Shin, Son Na-Eun, Choi Min
Nota mea: 7/10

Eun Ha-Won (Park So-Dam) este o tânără care e în ultimul an de liceu și stă împreună cu tatăl său, mama vitregă și sora vitregă. Ca în orice poveste cu Cenușăreasa, tatăl lui Ha-Won este mereu plecat de acasă, iar mama și sora nu o au la inimă. Ha-Won e nevoită să muncească în numeroase locuri part-time ca să strângă bani pentru facultate; tânăra visează să devină profesoară, ca să îndeplinească visul mamei ei care a murit într-un accident 10 ani în urmă. Într-o zi, Ha-Won se duce într-o vizită obișnuită la mama ei ca să afle că taxa pentru locul de veci a cenușei mamei nu a mai fost achitată timp de 6 ani. Astfel, Cenușăreasa are de ales: să plătească taxa din banii strânși pentru facultate, pentru a rămâne pe zero, sau să accepte o muncă nu tocmai obișnuită din partea unui domn cu ochelari...
Există o clădire ce se numește Sky House, o casă luxoasă care găzduiește sub acoperișul ei trei tineri foarte diferiți. Primul este Hyun-Min (Ahn Jae-Hyeon), un fustangiu înrăit, băiat de bani gata și extrem de neserios. Seo-Woo, cântăreț la modă, după care se omoară toate liceencile, un tânăr intereseat doar de muzică. Ji-Woon, prea puțin prietenos, distant și rece. Cei trei tineri nu sunt altceva decât verișori, dar nu au niciun fel de relație și chiar le displace faptul că sunt nevoiți să locuiască împreună. Domnul cu ochelari care îi oferă lui Ha-Won un loc de muncă puțin cam ciudat este bunicul băieților (Kim Yong-Geon) și deținătorul  corporației Sky Group. Acesta abia s-a căsătorit și a decis ca cei trei băieți să stea împreună pentru că își dorește ca nepoții lui să devină o familie.
Deoarece nu știe cum să o facă, angajează o persoană optimistă, veselă, persistentă - Cenușăreasa noastră. Există o condiție: Ha-Won trebuie să lucreze din interior, drept urmare să se mute cu băieții în Sky House daaaaar... nu are voie să se îndrăgostească de vreunul din moștenitori. Alături de interdicția bunicului, în misiunea de a uni verișorii între ei, Ha-Won se confruntă cu problemele ei cu familia, o tânără designer amorezată de Hyun-Min, Park Jye-Ji (Son Na-Eun). Norocul tinerei este ajutorul bunicului, carismaticul secretar Lee Yoon-Sung (Choi Min), adică al patrulea prinț.
 Mi-a plăcut mica ”păcăleală” a serialului, deoarece aveam impresia că prințul numărul 2 e personajul principal, ca pe la mijlocul serialului să-mi dau seama că acesta e pe planul doi. Mi-a displăcut profund Jye-Ji, care a plâns încontinuu și a alergat de la un prinț la altul, bulversând pe toată lumea în jur, inclusiv pe ea însăși. Mi-a părut rău de al treilea prinț, care a fost un îndrăgostit nevoit să-și vadă iubirea plecând cu altul. Secretarul, sau al patrulea prinț, a fost un personaj care a fost cam neglijat; povestea lui s-a dezvoltat spre final, într-un pas alert, astfel încât nici nu am reușit să-mi creez o părere despre el.
Acțiunea a fost pe alocuri captivantă, pe alocuri stagna fără niciun motiv, pe alocuri nu avea sens și era plină de alergat din punctul A în punctul B fără noimă. Deși mi-a plăcut personajul principal, Ha-Won, povestea ei și modul în care au decurs lucrurile pentru aceasta mi s-a părut foarte foarte monotonă. Dacă nu erau actorii drăguți, serialul acesta nu m-ar fi făcut să-l vizionez până la capăt.
Cinderella and Four Knights este comparat încontinuu cu Boys Over Flowers (2009), un serial de succes pornit din Japonia și adaptat în mai multe țări din Asia. Față de BOF, serialul de față a fost mai puțin dramatic și muuuult mai temperat. Eu nu văd nimic în comun între cele două, poate doar premisa: o tânără săracă nimerită în lumea băieților cu bani. BOF mi s-a părut muuuuuult mai interesant și cu o acțiune vie, multă dramă și buchete de sentimentalisme. Cinderella and Four Knights nu a reușit să îmi inducă acea stare, acea dorință de a mă uita la tot serialul odată, pentru că deseori mă plictisea.
 În concluzie, nu pot să spun că acest serial se numără printre favoritele mele, datorită acțiunii care se oprea pentru un timp îndelungat, personajelor principale slab conturate, dar și finalului care mi s-a părut un pic cam foarte supt din deget.

No comments:

Post a Comment