Wednesday 19 October 2016

Doctors (2016)

Denumire: Doctors/ Doctor Crush
An apariție: 2016
Număr episoade: 20
Roluri principale: Kim Rae-Won, Park Shin-Hye, Lee Sung-Kyung, Yoon Gyun-Sang, Moon Ji-In, Baek Sung-Hyun, Kim Min-Suk
Nota mea: 9/10

Yo Hye-Jung este o tânără isteață și inteligentă, dar nedorită de familia ei, drept urmare devenind o fire impulsivă, independentă și dezinteresată de tot ce înseamnă școală. Hye-Jung este lăsată în grija bunicii ei, Kang Mao-Soon, singura persoană care o acceptă așa cum e. Odată plecată din Seul, Hye-Jung începe să meargă din nou la școală, unde-l întâlnește pe noul ei profesor, Hong Ji-Hong, neurochirurg care a luat o pauză de la meserie. Tânăra reușește să-și facă prietene în chipul celei mai bune eleve, Jin Seo-Woo și a fiicei directorului, Chun Soon-Hee, nu prea isteață, dar cu inima mare. Împreună cu prietenia vine și rivalitatea, iar în urma unor evenimente Hye-Jung și Seo-Woo ajung la cuțit, ca viața celor două să se schimbe radical.
 Zece ani mai târziu, într-un spital renumit din Seul, la secția de neurochirurgie ajunge o doctoriță foarte bună în meseria sa: e Yo Hye-Jung, care a muncit din greu ca să ajungă aici. Motivul pentru care a ales acest spital este faptul că doctorul ce i-a operat bunica acum treisprezece ani profesează aici, iar Hye-Jung vrea răspunsuri. Din întâmplare, tot aici o găsește pe Seo-Woo, devenită între timp și ea neurochirurg. Colac peste pupăză, la scurt timp spitalul angajează încă un neurochirurg și astfel, domnul Hong Ji-Hong apare din nou în viața celor două femei. 
Aș putea vorbi despre un triunghi amoros, dar printre cazurile noi, operațiile dificile și dorința de a excela și de a deține puterea, iubirea își construiește propriul joc. Seo-Woo, trecută de iubirea adolescentină pentru profesorul său, se axează pe prietenul familiei, Jung Yoon-Do, care însă începe să vadă în nou venita Hye-Jung, ceva mai mult decât o rivală. Pe de altă parte, Pi Young-Kook, un rezident la secția de neurochirurgie, îi oferă consiliere non stop lui Seo-Woo. De aici, lucrurile devin mai complicate, acțiunea dinamică și cu multe suișuri și coborâșuri.
Serialul mi-a plăcut din mai multe motive: a arătat, într-o oarecare măsură, cât de dificilă este profesia de neurochirurg, cât de important e să ai cunoștințe și să poți lua o decizie corectă într-un timp foarte scurt; cât de puțin se schimbă oamenii, cât de mult înseamnă să știi adevărul și nu în ultimul rând, cât de diferită și imprevizibilă poate fi iubirea.
Un alt motiv care m-a împins să urmăresc serialul până la capăt au fost momentele comice, personajele amuzante, dar în același timp cu traume ascunse. A fost o plăcere să o văd pe Park Shin-Hye într-o ipostază de femeie puternică și cu picioarele pe pământ; m-am cam plictisit de roluri de fetiță de liceu săracă în mâinile unui fiu de multimilionar, de fetiță care se preface a fi altcineva, de fetiță plângăcioasă și stană de piatră în momentele cele mai intime. E plăcut să vezi evoluția unui actor, să vezi că nu doar înfățișarea e de el. Chiar îmi pare bine că lucrurile au început să ia o altă întorsătură în acest sens.
Drept concluzie, dacă sunteți pasionați de medicină, vreți să vedeți viața din inima unui spital (mai mult sau mai puțin realistă), dar și soarta oamenilor pe care-i putem întâlni oricunde, Doctors este o alegere bună.

No comments:

Post a Comment