Wednesday 26 October 2016

Coffee prince (2007)

Denumire: Coffee prince
An apariție: 2007
Număr episoade: 17
Roluri principale: Gong Yoo, Yoon Eun-Hye, Lee Sun-Kyun, Chae Jung-An, Kim Jae-Wook.
Nota mea: 9/10.
 
Han-Gyeol (Gong Yoo) este un bărbat tânăr, inteligent, chipeș și bogat, dar care urăște ideea de a fi legat de ceva sau de cineva. Refuzând să preia conducerea afacerii de familie, bunica lui îl pune în fața unei alegeri: îi oferă o clădire care ar trebui să arate a cafenea și îi dă la dispoziție o perioadă scurtă de timp pentru a transforma pereții goi într-o cafenea de succes. Altfel, tânărul rămâne fără moștenire. Pus în fața acestei situații, Han-Gyeol e nevoit să facă rost de un decorator, un barista și câțiva chelneri. Într-o zi o întâlnește pe Ko Eun-Chan (Yon Eun-Hye), o tânără săracă ce face o groază de chestii pentru a-și întreține familia.
 Datorită joburilor interminabile, Eun-Chan e dezinteresată de cum o vede lumea, mereu pe fugă și arată ca un băiat datorită tunsorii. Han-Gyeol o confundă cu un băiat, iar în urma unui șir de evenimente Eun-Chan ajunge să muncească la cafeneaua lui, fără să-și descopere adevărata identitate.
Intrată în lumea cafelei și a independenței lui Han-Gyeol, Eun-Chan îl întâlnește pe verișorul acestuia, Choi Han-Sung (Lee Sun-Kyun), un bărbat îndrăgostit de muzică și de Han Yoo-Joo (Chae Jung-An), o pictoriță ce l-a părăsit pentru a pleca la New-York. Cei doi devin foarte repede prieteni.
Pe parcursul celor 17 episoade, Coffee prince oferă o călătorie cu multe suișuri și coborâșuri în lumea iubirii. Pe de o parte, relația lui Han-Gyeol cu Eun-Chan, care ia naștere neașteptat, cu multe gânduri neînțelese și frici ale personajelor. Pe de altă parte, dragostea trecută, dar încă prezentă și gata-gata să răbufnească în orice clipă a lui Han-Sung și Yoo-Joo. Un alt aspect este relația dintre acele patru personaje, când se formează un triunghi amoros foarte complicat...
Coffee prince este un serial drăguț, viu și trist în același timp: ne arată că dragostea capătă foarte multe nuanțe, e mereu schimbătoare și nu tot timpul corectă; nu e rațională și rareori are un final fericit.  Mi-a plăcut să văd chimia dintre personaje, mai ales frământările lui Han-Gyeol în cunoașterea primei iubiri, dar și suferința lui Han-Sung și neputința de a face o alegere corectă. Mi-a plăcut să-l văd pe Kim Jae-Wook, pe care l-am admirat în Mary Stayed Over All Night. Aici a jucat un rol secundar - barista în cafenea, dar a avut o poveste destul de interesantă. 
În concluzie, serialul e demn de numele său: precum cafeaua, e aromat, plin de culori, fierbinte, dulce și amar în același timp, tare și plin de esențe. E un clasic în istoria serialelor sud-coreene și dacă sunteți în căutarea  unei kdrama apropiată de realitate, aceasta este o variantă. 

No comments:

Post a Comment