Wednesday 12 October 2016

Heartstrings (2011)

Denumire: Heartstrings/You've Fallen For Me
An apariție: 2011
Număr episoade: 15 + 1 special
Roluri principale: Jung Yong-Hwa, Park Shin-Hye, Song Chang-Eui, So Yi-Hyun, Kang Min-Hyuk, Kim Yoon-Hye
Nota mea: 8/10
 
Lee Gyu-Won (Park Shin-Hye) este nepoata unui renumit cântăreț de muzică tradițională și sub influența acestuia, tânăra este studentă la facultatea de muzică, unde învață arta de a transpune sentimente prin intermediul unui instrument muzical sud-coreean, gayageum. La universitate, Gyu-Won îl întâlnește pe Lee Shin (Jung Yong-Hwa), un tânăr pasionat de muzică occidentală, un tip după care se usucă toate fetele, dar cam încrezut. Chitarist al trupei The Stupid, Lee Shin pare a fi un bărbat dur și indiferent, având totuși o latură sensibilă: îndrăgostit de profesoara de dans Jung Yoon-Soo (So Yi-Hyun), în urma unor evenimente acesta își îndreaptă atenția către Gyu-Won, ca din acest punct să înceapă călătoria în fascinanta lume a muzicii și a sentimentelor abia înflorite.
Heartstrings este o kdrama cu aer adolescentin, chiar dacă personajele sunt studenți sau profesori. Lee Gyu-Won este o tânără veselă, care încearcă să devină acea somitate în muzica tradițională pe care o visează bunicul său, fiind neglijentă cu propria viață, mai puțin cu gayageum-ul.
Lee Shin e interesat doar de muzică, dar într-o direcție total opusă celei a lui Gyu-Won; trăiește un sentiment profund pentru profesoara de dans, dar pe parcurs începe să se întrebe dacă într-adevăr o iubește.
Yoon-Soo, la rândul ei, e o profesoară de dans care în urma unui accident a trebuit să renunțe la scenă, împărtășindu-și pasiunea cu studenții în formă verbală și, totodată, fungind de un trecut în care e implicat colegul ei, Kim Suk-Hyun (Song Chang-Eui), un fost compozitor de pe Broadway venit de curând la universitate.
Un personaj care mi s-a părut foarte comic și drăguț este Yeo Jon-Hee (Kang Min-Hyuk), bateristul trupei The Stupid, pe care cei din exterior îl văd ca pe un tânăr copilăros, mereu flămând și foarte timid.
 Acesta o întâlnește pe Han Hee-Joo (Kim Yoon-Hye), fiica decanului, care devine pentru el o mare dilemă: aparent o drăguță, Hee-Joo este, de fapt, foarte invidioasă și înfumurată, astfel încât Jon-Hee este nevoit să aleagă între sentimentele pentru tânără și dejucarea planurilor ei malefice ce i-ar pune în pericol pe prietenii săi.
Ceea ce mi-a plăcut în acest serial a fost acea atmosferă magică a primilor iubiri, a sentimentelor exprimate prin muzică, indiferent de curentul în care s-ar încadra aceasta. Personajele au fost foarte colorate, iar cele secundare au avut destul timp pe ecran ca spectatorul să le vadă evoluția și să le cunoască personalitatea. Acțiunea a decurs sub semnul comicului, a dramatismului și a fricii personajelor de a-și accepta propriile sentimente.
Coloana sonoră mi-a plăcut datorită îmbinării dintre tradițional și occidental. Ca fapt divers, o parte din piese au fost cântate de trupa CN Blue - a cărei chitarist (și vocalist) e chiar Jung Yong-Hwa și baterist Kang Min-Hyuk - două personaje care, într-un fel, se joacă pe ei însăși:)
În concluzie, Heartstrings este un serial relativ scurt, cu acțiune drăguță, drame, sentimente ascunse și multă muzică faină.

No comments:

Post a Comment